"Concernul

 

Concernul german Bosch a achiziţionat o suprafaţă de şapte hectare la Blaj

 Concernul german Bosch va construi încă o fabrică la Blaj, pentru a creÅŸte capacitatea de producÅ£ie în oraÅŸul de pe Târnave.

Primul pas al investitorului german a fost achiziÅ£ionarea terenului pe care va ridica încă două hale de producÅ£ie: una pentru senzori auto ÅŸi alta cu profil termotehnic.

"Concernul german Bosch a achiziÅ£ionat o suprafaţă de ÅŸapte hectare, situată în apropierea actualei fabrici, pentru suma de 1,2 milioane de euro, sumă în care este inclusă ÅŸi despăgubirea de 360.000 de euro pentru demolarea ÅŸi relocarea a trei staÅ£ii de sortare deÅ£inute de investitori privaÅ£i", a spus primarul Gheorghe Rotar.

Primele lucrări ar urma să înceapă cel mai probabil la 1 septembrie, dată la care Primăria s-a obligat să predea terenul pentru începerea lucrărilor. Într-o primă etapă nemÅ£ii vor recruta aproximativ 300 de oameni, care să lucreze în noua fabrică. InvestiÅ£ia estimată de companie este de 70-90 de milioane de euro ÅŸi este prognozată să se finalizeze în septembrie 2013.

Compania germană mai deÅ£ine la Blaj o fabrică Rexroth cu două hale de producÅ£ie de echipamente pentru industria auto. Aici lucrează acum în jur de 800 de persoane. Concernul are în România 1.100 de angajati. Bosch a investit la Blaj în ultimii cinci ani peste 30 de milioane de euro. Primele linii de fabricaÅ£ie de la Blaj au fost inaugurate în ianuarie 2007, iar cea de-a doua hală în 2009. 

 

 


Lasă un răspuns