Jack Nicholson este unul dintre cei mai apreciați actori atât de critici, cât și de către publicul larg; de-a lungul carierei până în prezent a câștigat numeroase premii și a fost nominalizat la cele mai importante festivaluri de film.

În 1969 și în 1970 a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor, respectiv cel mai bun actor în rol secundar pentru rolurile din ,,Easy Rider” (1969) și ,,Five Easy Pieces” (1970), în 1974 din nou a fost nominalizat pentru cel mai bun actor cu filmul ,,Chinatown” (1974) (câștigând din partea Academiei Britanice premiul pentru cel mai bun actor), în 1975 câștigă Oscarul pentru cel mai bun actor cu rolul din ,,One Flew Over the Cuckoo’s Nest” (1975) (premiat și de Academia Britanică pentru cel mai bun actor), în 1982 câștigă din partea Academiei Britanice cu filmul ,,Reds” (1981) premiul pentru cel mai bun actor, în 1983 câștigă un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar cu ,,Terms of Endearment” (1983) și din nou un Oscar în 1997 cu ,,As Good as It Gets” (1997) pentru cel mai bun actor.

CUMPARA cartea: AICI !

În 2003 a fost din nou nominalizat la Oscar pentru rolul din ,,About Schmid”.

Într-un moment al vieţii în care cei mai mulţi oameni se gândesc să iasă la pensie, Jack Nicholson e la fel de energic şi charismatic cum a fost mereu.

Şi-a lărgit repertoriul, ajungând să joace foarte credibil un bătrân ratat în Totul despre Schmidt, a încercat şi comedia pură în Al naibii tratament!, a colaborat pentru prima dată cu legendarul regizor Martin Scorsese la Cârtiţa şi e la fel de fascinant ca întotdeauna.

Cum reuşeşte? Cu ajutorul şi participarea multora dintre colaboratorii lui Nicholson de la Hollywood, John Parker pune cap la cap adevărul despre „marele seducător”.

Abandonat de tatăl său, a crescut convins că bunica îi era mamă şi că mama îi era, de fapt, soră mai mare. Această copilărie ieşită din comun a fost începutul unei călătorii incredibile, care i-a adus succese de Oscar, o serie de iubite arhicunoscute şi o relaţie de lungă durată cu Anjelica Huston.

Dorit de femei şi admirat de bărbaţii de pretutindeni, Nicholson reuşeşte să domine fiecare scenă în care joacă.

Trecând mândru de 70 de ani, Nicholson nu dă semne că şi-ar pierde din vitalitate.

Aflaţi ce ascunde rânjetul lui ca de lup citind cea mai cuprinzătoare biografie a sa apărută vreodată. Descoperind că Nicholson e mult mai mult decât petrecăreţul din ziarele de scandal, John Parker i-a creat un portret fascinant.

Pregătiţi-vă să fiţi surprinşi – aflaţi cine este de fapt Jack.

John Parker este jurnalist şi scriitor, având publicate peste 30 de cărţi pe diverse subiecte. Printre cele mai apreciate volume se numără o serie de studii despre Hollywood, precum şi biografiile lui Robert De Niro (Victoria Books, 2011), Sean Connery, Warren Beatty, Richard Gere şi Bruce Willis.

About Post Author

Lasă un răspuns