De la Nadia până azi este un proiect al editurii Publica, susținut de Erste Asset Management si Lead.ro.

În preajma ediției din 2016 a jocurilor Olimpice și cu ocazia celei de-a 40-a aniversări a ,,notei 10” primită de Nadia Comăneci, Dvora Meyers ne oferă o perspectivă incitantă și pătrunzătoare asupra lumii gimnasticii.

CUMPARA cartea: AICI !

Autoarea vorbește despre recentele schimbări din cadrul sistemului de punctaj și despre posibilitatea ca tocmai aceste schimbări să le propulseze pe gimnastele americane pe culmile acestui sport, în secolul XXI. 

Ani în șir, gimnastica a fost punctată cu note până la 10,0. În timpul acelei perioade, s-au acordat peste 100 de note ,,perfecte” în competiții internaționale importante, dar după ce sistemul de evaluare care avea ca plafon nota 10,0 a provocat controverse majore la Olimpiada din 2004, gimnastica internațională de elită a trecut la sistemul de punctaj deschis pe care îl folosește și astăzi. Astfel, notele maxime au devenit doar o amintire, schimbând pentru totdeauna acest sport. 

Dvora Meyers este scriitoare și jurnalistă newyorkeză. În cadrul Olimpiadei din 2012, a analizat și a comentat competițiile de gimnastică pentru site-urile sportive Deadspin și Jezebel. 
A fost comentator sportiv și pentru postul ESPN, dar și pentru revistele SlateVICE și The Atlantic. A scris și articole care nu au avut legătură cu gimnastica și care au fost publicate în The New York TimesElle și Tablet.

CITESTE si: Nadia Comăneci a deschis o sală de gimnastică pentru copii cu ajutorul Simonei Halep și al lui Ion Țiriac

About Post Author

Lasă un răspuns