Cred însă că deprinderile culinare de bază sunt o virtute, că abilitatea de a te hrăni cu pricepere atât pe tine, cât și pe alții ar trebui predată tuturor tinerilor drept o competență fundamentală, că ar trebui să devină la fel de esențială în procesul de maturizare ca atunci când te ștergi singur la fund, traversezi fără nici un ajutor strada sau când ajungi să inspiri suficientă încredere încât să ți se dea bani cu împrumut. 

………………………………………………… 

Un minimum de cunoștințe despre cum se mânuiește un cuțit ar trebui să fie obligatoriu.

Fără el nu suntem buni de nimic, suntem niște naufragiați cu o cutie de conserve alături – dar niciun deschizător.

CUMPARA cartea: AICI !

Totul începe cu deprinderea modului în care se folosește un obiect ascuțit, suficient de familiar ca să ducem treaba la bun sfârșit fără să ne rănim.

Așadar, vorbim despre elementele de bază ale mânuirii, ascuțirii și păstrării cuțitelor, precum și despre acelea ale tăiatului, tocatului și feliatului rudimentar, dar eficient.

Nimic prea serios. Doar suficientă îndemânare în folosirea cuțitului, cât să te poți măsura cu orice bunică din Sicilia. ANTHONY BOURDAIN

Autorul volumului Kitchen Confidential e de-acum tată, însă nu și-a făcut curat în vocabular, nu și-a pierdut apetitul usturător și nici perspectiva critică. Time Magazine

Bourdain e un populist adevărat, la fel de preocupat să ridice în slăvi cel mai umil lucrător la wok, pe cât e să-și preamărească super-chef-ul. Dacă privirea ageră și limba ascuțită i-au adus faima, ceea ce l-a menținut în lumina reflectoarelor este sufletul său.

Asemenea lui Oscar Wilde, e un moralist în haine de libertin. Să-l țină mult și bine! Denver Post

Domnul Bourdain este un scriitor înflăcărat, cu mult umor și adesea spurcat la gură. 
Te înfioară când sare la atac, dar e și un entuziast care scrie bine despre lucrurile dragi lui. Relatările sale detaliate despre viețile secrete ale angajațiilor din restaurante sunt nemaipomenite. Wall Street Journal

Anthony Bourdain este autorul romanelor Bone in the Throat (2000) și Gone Bamboo (2000) și a autobiografiei Kitchen Confidential (Publica, 2012). A fost chef la Brasserie Les Halles în New York și gazda celui mai popular show gastronomic de televiziune, No Reservations, difuzat pe postul Travel Channel. Pentru show-ul Parts Unknown, difuzat de CNN, a primit cinci Premii Emmy și Premiul Peabody.

About Post Author

Lasă un răspuns