""

"Nu trebuie BucureÅŸtiul să stabilească cum se va numi judeÅ£ul. Putem să o facem. Putem spune însă anul viitor, în iunie, după ce se alege Consiliul JudeÅ£ean, el stabileÅŸte denumirea"

Numele celor opt superjudeÅ£e ar putea fi stabilite abia la anul, după alegerile locale desfăşurate pe noua schemă propusă de PDL. "Nu trebuie BucureÅŸtiul să stabilească cum se va numi judeÅ£ul. Putem să o facem. Putem spune însă anul viitor, în iunie, după ce se alege Consiliul JudeÅ£ean, el stabileÅŸte denumirea", a declarat astăzi, la radioul public, premierul Emil Boc.

Åžeful guvernului a susÅ£inut că varianta de reorganizare administrativă propusă de PDL este cea mai la îndemână de a fi pusă în practică pentru că nu se creează alte entităţi, regiunile actuale de dezvoltare urmând să primească personalitate juridică.
""

Boc a insistat că reorganizarea administrativă vizează reducerea birocraÅ£iei ÅŸi a corupÅ£iei, cât ÅŸi o creÅŸtere a capacităţii de absorbÅ£ie a fondurilor europene.

"Noile regiuni ar putea contracta direct bani de la bugetul Uniunii Europene. Astăzi o fac doar prin BucureÅŸti", a spus el, adăugând că niciun program regional nu atrage în prezent mai mult de 5 miliarde de euro, în vreme ce opt judeÅ£e mai mari ar putea obÅ£ine fiecare câte 3 miliarde de euro.

Boc a mai spus că eficientizarea structurilor administrative depinde exclusiv de România. "Uniunea Europeană se uită ÅŸi spune "sunteÅ£i fraieri!"", a comentat el

Lasă un răspuns