""

Un bitcoin ar fi echivalentul a 44 de lei şi poate fi achiziţionat de la mai multe case de schimb valutar , folosind o varietate de monede internaţionale. Economia virtuală din jurul monedei este estimată la peste 34 de milioane d

    Silk Road, o pagină web gândită pentru hackeri, a ajuns în atenÅ£ia unor senatori americani care i-au înaintat, săptămâna trecută, procurorului general al Statelor Unite o scrisoare prin care atrăgeau atenÅ£ia că site-ul permite oricui "să cumpere ÅŸi să vândă droguri fără reÅ£ineri… de la cocaină, la heroină, ecstasy sau marijuana", relatează The Guardian. Moneda în care se practică schimburile se numeÅŸte Bitcoin ÅŸi este acceptată ca modalitate de plată de tot mai multe companii ÅŸi consumatori deoarece nu poate fi urmărită.

Pagina Silk Road a fost creată în 2009 de către un student la informatică din Japonia, cunoscut doar sub pseudonimul Satoshi Nakamoto. IniÅ£ial, hackerii erau cei care foloseau bitcoin drept monedă de schimb pentru diferite servicii, însă ea este pe cale de a deveni moneda neoficială a internetului, scriu jurnaliÅŸtii britanici.
""

""

Bitcoin – o metodă discretă de a plăti online

Un bitcoin ar fi echivalentul a 44 de leiÅŸi poate fi achiziÅ£ionat de la mai multe case de schimb valutar online, folosind o varietate de monede internaÅ£ionale (dolar american, dolar canadian, euro, lire sau chiar ruble). Economia virtuală din jurul monedei este estimată la peste 34 de milioane de euro. Oricine dispunde de un computer suficient de puternic îÅŸi poate crea bitcoins, rezerva de monede virtuale fiind gestionată de un software care funcÅ£ionează pe baza unor algoritmi matematici complecÅŸi.

În afară de afacerile ilegale care au frâu liber cu ajutorul valutei care nu poate fi urmărită, tot mai multe firme legitime preferă să folosească sistemul informatic pentru a efectua plăţi ÅŸi a încasa bani. De la vânzători de jocuri video la producători de ÅŸosete sau firme de grădinărit, companii din varii domenii sunt atrase de serviciul global, care nu depinde de evoluÅ£ia economiilor naÅ£ionale sau de izbucnirea unor crize bancare.

ClienÅ£ii sunt ÅŸi ei mulÅ£umiÅ£i pentru că, spre deosebire de alte servicii de plăţi online, tranzacÅ£iile cu bitcoins nu necesită completarea a nenumărate formulare cu informaÅ£ii personale, colectate frecvent în scopuri de marketing de alte companii care asigură servicii online


About Post Author

Lasă un răspuns