Biletele pentru Festivalul Internaţional „George Enescu”, care va avea loc în perioada 31 august – 22 septembrie, vor fi puse în vânzare miercuri, la ora 12.00, online, prin intermediul eventim.ro, dar şi în reţeaua de magazine Eventim şi casieriile UPC din Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Numărul biletelor individuale puse în vânzare miercuri este de aproximativ 33.000, în cinci segmente (incluzând şi categoria pensionarilor), cu preţuri ce variază între 30 de lei şi 210 lei.

O parte dintre locurile disponibile în această ediţie au fost alocate abonamentelor.

Un total de 1.870 de abonamente au fost vândute în cadrul loteriei organizate la finalul anului trecut, reprezentând aproximativ o treime din locurile totale din cadrul festivalului.

Aproximativ 20% din totalul de locuri disponibile au fost puse în vânzare în pachetele agenţiilor de turism internaţional, iar un procent de 10% este rezervat pentru artişti invitaţi, respectiv, parteneri şi oficialităţi.

Ediţia 2019 a Festivalului „George Enescu” va avea loc la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio şi Sala Mică a Palatului din Bucureşti, dar şi în opt oraşe din ţară: Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Bacău, Bârlad şi Târgovişte.

Cele 84 de concerte din cadrul festivalului sunt împărţite în cinci serii: „Mari Orchestre ale Lumii”, „Recitaluri şi Concerte Camerale” care integrează şi secţiunea „Enescu şi Contemporanii”,„Concertele de la Miezul Nopţii”, „Muzica Secolului XXI”.

Între evenimentele importante se numără „Mozart Week in Residence” şi „Forumul Internaţional al Compozitorilor”.

Ediţia 2019 a Festivalului Internaţional „George Enescu” va aduce, timp de 23 de zile, peste 2.500 de artişti, 34 de premiere, concretizate prin prezenţa a 25 de artişti între care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida, Rene Jacobs, Diana Damrau, Joyce DiDonato, Rolando Villazón, Julia Fischer şi Nobuyuki Tsujii, şi nouă dintre cele mai importante orchestre de nivel mondial.

About Post Author

Lasă un răspuns