"" 

Membrii trupei Skunk Anansie vor cât mai mult ceai negru, cei de la Flogging Molly – un lichior japonez din orz, cartofi dulci ÅŸi orez, Mika a cerut humus la discreÅ£ie, vin roÅŸu, bere românească, iar Lamb – seminÅ£e de floarea soarelui, nuci, alune ÅŸi morcovi, informează organizatorii B’estfest.

B’estfest 2011: Ce îÅŸi doresc vedetele care vor concerta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Solicitările artiÅŸtilor care concertează la B’estfest, ce va avea loc de vineri până duminică, pe islazul comunei Tunari, au fost extrem de stricte în ceea ce priveÅŸte grijă faţă de mediul înconjurător, începând cu veiozele cu becuri economice din cabine, continuând cu vesela ÅŸi tacâmurile reciclabile ÅŸi încheind cu preferinÅ£ele culinare, ce includ alimente ÅŸi preparate bio.

Din culise nu vor lipsi, aÅŸadar, fructele proaspete de sezon, legumele, sucurile naturale, salatele ÅŸi supele vegetariene.

Cei doi membri ai trupei Lamb solicită, în plus, ca în cabina lor să existe câteva boluri cu seminÅ£e de floarea soarelui, nuci ÅŸi alune nesărate ÅŸi chiar morcovi.

Mika a cerut ca în meniul său să fie humus la discreÅ£ie, vin roÅŸu, bere românească ÅŸi numeroase sortimente de ceaiuri, echipa artistului solicitând în mod expres ca, în culise, acesta să aibă la dispoziÅ£ie numai căni albe din porÅ£elan.

Cererile extravagante vin din partea celor de la Flogging Molly, care vor în culise un lichior japonez ce se obÅ£ine din orz, cartofi dulci ÅŸi orez, precum ÅŸi ceai tradiÅ£ional chinezesc realizat printr-un proces unic ce presupune ofilirea sub soare puternic ÅŸi oxidare.

Membrii trupei House of Pain vor să bea suc natural de portocale chiar înainte de a intra pe scenă, iar membrii Skunk Anansie vor în backstage cât mai mult ceai negru.

Această nouă atitudine a festivalului vizavi de protejarea mediului înconjurător va fi vizibilă ÅŸi în spaÅ£iul de eveniment, în cadrul platformei B’estfest Goes Green urmând a se implementa o serie întreagă de mecanisme menite să reducă impactul unui astfel de eveniment. Pornind de la facilitarea mijloacelor de transport ecologice, continuând cu procesele de colectare selectivă a deÅŸeurilor ce se vor desfăşura în cadrul festivalului ÅŸi încheind cu utilizarea unor surse alternative de energie, întregul proiect se adresează deopotrivă echipei de organizatori, artiÅŸtilor ÅŸi spectatorilor în egală măsură.

De altfel, în cadrul B’estfest Park va exista o zonă destinată programelor eco, numită "Green Village" ÅŸi care va fi coordonată de Zoli Toth ÅŸi AsociaÅ£ia Star Education. Zona va găzdui workshop-uri, prezentări ÅŸi dezbateri despre responsabilizare ecologică, expoziÅ£ii ale unor lucrări de artă realizate din deÅŸeurile colectate chiar din incinta festivalului, proiecÅ£ii de filme eco ÅŸi un târg de ONG-uri, printre cei care ÅŸi-au anunÅ£at deja prezenÅ£a numărându-se Centrul de Informare ONU pentru România, 10:10 (Marea Britanie), Romprest, EcoRom Ambalaje, Green Revolution, Recolamp, AsociaÅ£ia Ivan Patzaichin Mila 23 – Rowmania, Pro Vobis, Let’s Do It România, FundaÅ£ia Prais, Green Revolution.

Pentru că începând din acest an B’estfest "îmbracă haine verzi", organizatorii recomanda publicului să adopte aceeaÅŸi atutudine eco, punând la dispoziÅ£ia sa biciclete ce pot fi închiriate de la staÅ£ia de metrou Pipera special pentru transportul până în B’estfest Park. Bicicletele sunt puse la dispoziÅ£ie de AsociaÅ£ia Green Revolution în cadrul programului StudentOBike ÅŸi se închirieaza doar pe baza buletinului ÅŸi a biletului de intrare la festival pe o perioadă de maxim 24 de ore.

Tot o alternativă de transport mai prietenoasă cu mediul înconjurător este ÅŸi sistemul carpooling: un mecanism simplu prin care mai mulÅ£i călători care merg în aceeaÅŸi direcÅ£ie împart aceeaÅŸi maÅŸină. Pentru a fi mai uÅŸor de găsit, cei interesaÅ£i se pot înscrie ca ÅŸoferi cu locuri disponibile în maÅŸină sau ca pasageri, pe site-ul www.cumasina.net, la secÅ£iunea concerte/ B’estfest.

Pentru o atitudine eco, dar ÅŸi pentru utilitate, este recomandată ÅŸi folosirea mijloacelor de transport în comun, disponibile inclusiv pe timp de noapte. În zilele de festival va funcÅ£iona o linie specială, pusă la dispoziÅ£ie de RATB, cu traseu de la PiaÅ£a Charles de Gaulle (lângă staÅ£ia de metrou Aviatorilor), cu oprire ÅŸi în Piaţă Presei Libere, până la B’estfest Park, ÅŸi microbuzul 445 ce poate fi luat de pe refugiul de tramvai al liniei 16 ÅŸi 36 (din staÅ£ia de metrou Pipera) sau de la staÅ£ia Băneasa S.A. Ambele vor circulă inclusiv pe timp de noapte, iar capătul de linie se va afla în imediata apropiere a festivalului. Două microbuze vor asigura transportul tur ÅŸi retur între staÅ£ia de autobuz ÅŸi maxi-taxi ÅŸi intrarea în spaÅ£iul de festival.

Line-up-ul B’estfest Summer Camp include trupe că Skunk Anansie, Mika, Asian Dub Foundation, Lamb, Pendulum, House of Pain, Flogging Molly ÅŸi Hadouken, dar ÅŸi nume autohtone, printre care Åžuie Paparude, OCS, Robin and the Backstabbers, Magnolia, Coma ÅŸi Sarmalele Reci. Pe o scenă numită Future Heroes, dedicată exclusiv tinerilor artiÅŸti români, vor concerta Butterflies în my Stomach, Toulouse Lautrec, Electric Fence, Mes Quins, Tiptil, Sensor ÅŸi Blue Nipple Boy.

Biletele pentru această ediÅ£ie sunt în prezent disponibile la preÅ£urile de 125 lei – biletul de o zi, 265 de lei – abonamentul de 3 zile – ÅŸi 15 lei – voucherul pentru acces în camping, urmând că în zilele de eveniment, acestea să fie disponibile doar la intrarea în zona de festival, la preÅ£ul de 150 lei – biletul de o zi, 285 lei – abonamentul – ÅŸi 15 lei – voucherul de camping. Copiii sub 12 ani au gratuitate dacă vin însoÅ£iÅ£i de un adult.

În plus, grupurile care achiziÅ£ionează până vineri (1.07.2011) patru abonamente la B’estfest Summer Camp o pot face la preÅ£ul de 680 lei (în loc de 1.060 de lei, cât ar fi fost preÅ£ul întreg), această promoÅ£ie fiind valabilă doar pentru biletele achiziÅ£ionate de la magazinul biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea principală – aripa CălăraÅŸi ) ÅŸi Librăria Mihai Eminescu din BucureÅŸti. De asemenea, cei care vin pe 1 iulie la B’estfest Summer Camp din afara BucureÅŸtiului ÅŸi prezintă la casă de bilete de la intrarea în B’estfest Park biletul de tren sau microbuz către Bucurest, îÅŸi pot achiziÅ£iona un abonament cu 190 de lei, în preÅ£ fiind inclus ÅŸi voucherul de acces în zonă camping.


Lasă un răspuns