BEN WENDEL “All One” @ Masters of Jazz

Iata ca dupa succesul de anul trecut, Ben Wendel revine in Romania cu „All One”, cel mai recent proiect al sau, ce urmeaza a fi lansat la nivel mondial pe data de 21 Aprilie! „All One” este al șaselea sau album si contine single-ul Speak Joy (feat. Elena Pinderhughes).

Saxofonist nominalizat la Grammy, membru fondator al Kneebody, Ben Wendel este, fără îndoială, o vedetă consacrată pe firmamentul Jazz-ului mondial. „Un literat si poliinstrumentist adaptabil, a cărui muzică originală pune accentul pe lirism… O sensibilitate cu un spectru complex, adaptată la fel de bine atat pe frecventa lui Bach precum și a lui Bjork, Monk sau Shorter.” The New York Times

Ben Wendel – s-a născut în Vancouver, Canada și a crescut în Los Angeles – California. Locuind în prezent în Brooklyn, NY. S-a bucurat de o prodigioasă carieră ca interpret, compozitor și producător. Printre momentele importante se numără turnee, spectacole și/sau înregistrări cu artiști precum Tigran Hamasyan, Antonio Sanchez, Gerald Clayton, Eric Harland, Taylor Eigsti, Linda May Han Oh, Moonchild, Louis Cole, Daedelus, Snoop Dogg sau Prince.

În calitate de compozitor, a primit un ASCAP Jazz Composer Award, 2008, 2011 și 2017 Chamber Music America „New Works Grant” și a primit premiul Victor Lynch-Staunton de către Consiliul Canadei pentru Arte. De asemenea, a co-scris partitura pentru adaptarea lui John Krasinski după „Brief Interviews With Hideous Men” a lui David Foster Wallace.

Cu fluența sa tehnică, gândirea melodică strategică și tonul curat, Wendel a devenit un idol pentru o întreagă generație de saxofonsiti, conform The New York Times

PROGRAM:

Concertul “BEN WENDEL – All One” face parte din seria de concerte MASTERS OF JAZZ, powered by Jazz Syndicate Live Sessions și va avea loc pe data de 8 Mai 2023, ora 20:00 la Sala “RASPODIA” din București.

Vor urca pe scena:

Ben Wendel – saxofon tenor // Taylor Eigsti – pian // Harisg Raghvan – bass // Nate Woods – baterie;

Opening act:

Sorina Rotaru Duo (Sorina Rotaru – voce, Alexandru Olteanu – pian)

Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Program:

19:30       Opening Gates;

20:00       Sorina Rotaru Duo;

20:30       Ben Wendel Quartet;

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.

Official Website:      www.benwendel.com

Facebook:               www.facebook.com/benwendelmusician

Twitter:                   www.twitter.com/benwendel

Video:                      https://bit.ly/3uayNP5

                               https://bit.ly/3CPGiio

Eveniment recomandat de MAGIC FM!

About Post Author

Lasă un răspuns