Bucureştiul va fi iluminat festiv cu peste 2,5 milioane de beculeţe ecologice, începând din 4 decembrie, iar mai multe clădiri importante din Capitală vor fi "împodobite" de holograme cu tematica Sărbătorilor de iarnă.

Peste 2,5 milioane de beculete ecologice vor ilumina Bucurestiul de Sarbatori, din 4 decembrie

Primăria Capitalei, cu ajutorul Luxten care oferă gratuit sistemele de iluminat, va crea pentru bucureşteni şi nu numai, o atmosferă feerică, cu ajutorul a milioane de beculeţe care vor împodobi străzile şi bulevardele Bucureştiului, se arată într-un comunicat de joi al autorităţii.

La fel ca în marile capitale europene, Bucureştiul va fi decorat exclusiv cu beculeţe de tip LED, care, deşi mai spectaculoase decât cele clasice, consumă de zece ori ori mai puţin.

Pe lângă milioanele de beculeţe, Primăria Capitalei, cu ajutorul specialiştilor şi tehnologiei Luxten, a pregătit în acest an un element surpriză. În premieră, mai multe clădiri emblematice din Bucureşti vor fi "împodobite" de holograme cu tematica Sărbătorilor de iarnă.

Astfel, bucureştenii se vor bucura de aspectul inedit pe care îl vor îmbrăca Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primăriei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta, Cercul Militar Naţional, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", dar şi locuri reprezentative precum Piaţa Roma, situată la intrarea în Centrul Istoric.

Proiecţiile de tip hologramă au costuri mult mai reduse comparativ cu sistemul clasic de iluminat ornamental şi au marele avantaj că nu necesită intervenţii pe suprafeţele clădirilor, reprezentând una dintre puţinele practici de iluminat agreate pentru clădirile cu valoare istorică. Proiecţiile reprezintă singura soluţie prin care se evită intervenţiile de montare a instalaţiilor, uneori agresive, la nivelul faţadei construcţiilor.

În total vor fi 2.607.832 de beculeţe care vor ilumina trasee de 21,3 kilometri. Este vorba de Podul Mihai Vodă (Piata Naţiunile Unite), Piaţa Operei, Piaţa Constituţiei, intrările în Centrul Istoric dinspre I.C.Brătianu, Piaţa George Enescu, Tineretului, Şos Bucureşti-Ploieşti, Calea Dorobanţi, Piaţa Presei Libere, Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Kiseleff, Constantin Prezan, Aviatorilor, Calea Victoriei, Piaţa Victoriei, Dacia, Regina Elisabeta, Lascăr Catargiu, Piaţa Romană, Piaţa Universităţii, Bd. Unirii, Piaţa Unirii, Magheru, Bălcescu.

Sursa: Rol.ro

Lasă un răspuns