Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, miercuri, că, dacă "premierul mincinos Victor Ponta" prezintă dovada că a solicitat renovarea Vilei Dante pentru sine, el le va solicita cetăţenilor să îl destituie duminică la referendum.
 "Am înţeles că domnul Ponta a prezentat astăzi o vilă RA-APPS, Vila Dante, spunând că este vila pe care eu am cerut să fie pregătită. Pot să spun că am un mare regret, că am numit un mincinos prim-ministru al Guvernului României. Nu am cerut nici o astfel de acţiune din partea RA-APPS", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai declarat că mai are la dispoziţie Vila Lac 3 până în 2014, când îşi termină mandatul şi nu are nicio legătură cu îmbunătăţirile pe care le face RA-APPS în vilele pe care le deţine.

El a menţionat că "un element care ar putea explica ce face RA-APPS" este acela că în ultimii ani toate delegaţiile la nivel de şefi de stat, cu mici excepţii, refuză să se cazeze în Vila Lac 2 sau Vila Lac 1. În această situaţie "pentru delegaţii la nivel de şefi de stat invitate, trebuie să achităm cazarea lor la hotel, bănuiesc că ar putea fi o explicaţie undeva în zona asta, din punct de vedere al opţiunii RA-APPS de a pune la punct o vilă".

Preşedintele suspendat a fost întrebat totodată despre declaraţia premierului potrivit căreia, dacă se va demonstra informaţia privind Vila Dante, "atunci Băsescu să dea banii înapoi".

"Pentru ca o astfel de renovare să-mi poată fi pusă în sarcină trebuie să existe o solicitare a mea sau a Adminstraţiei Prezidenţiale, că altfel nu se apucă nimeni să pregătească pentru preşedinte o vilă. Or, eu îl rog pe primul ministru Victor Ponta, pe primul ministru mincinos Victor Ponta să prezinte o astfel de hârtie şi, dacă o prezintă, eu îi rog pe români să mă destituie duminică la referendum", a afirmat Băsescu.

Premierul Victor Ponta a luat mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria şi a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

 

 

Sursa : www.mediafax.ro

Lasă un răspuns