Reprezentanţii Operei Naţionale Române Iaşi (ONRI) au informat, miercuri, că iubitorii muzicii clasice pot viziona gratuit pe site-ul instituţiei, la sfârşitul acestei săptămâni, spectacolele cu două opere celebre, „Bărbierul din Sevilla” şi „Traviata”.

Astfel, vineri, de la ora 18,30, va fi difuzată opera bufă în trei acte „Bărbierul din Sevilla”. Inspirată din nuvela cu acelaşi nume a lui Pierre Beaumarchais, opera compusă de Gioachino Rossini a avut premiera mondială pe 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma.

O altă reprezentaţie foarte apreciată din repertoriul Operei ieşene, „Traviata” de Giuseppe Verdi, fi transmisă duminică seara, de la ora 18,30. Bazată pe romanul lui Alexandre Dumas fiul „Dama cu camelii”, cu libretul de Francesco Maria Pave, celebra creaţie verdiană s-a jucat pentru prima dată pe 6 martie 1853, la Teatro La Fenice din Veneţia.

Spectacolul pus în scenă la Iaşi a primit trei premii la ediţia a II-a a Galei Premiilor Operelor Naţionale: pentru cel mai bun spectacol, pentru concepţia costumelor, semnate de Doina Levintza şi pentru cel mai bun regizor – Beatrice Rancea.

Ambele spectacole vor fi subtitrate în limba română şi vor putea fi urmărite gratuit, mai informează reprezentanţii ONRI.

Înregistrările vor fi disponibile gratuit pe pagina oficială www.operaiasi.ro și vor putea fi accesate online timp de 48 de ore.

Opera Națională Română Iași
www.operaiasi.ro

About Post Author

Lasă un răspuns