Balerina care a cucerit întreaga lume, Alina Cojocaru, va dansa într-o nouă reprezentație a spectacolului Romeo și Julieta, alături de celebrul balerin Sergei Polunin, după ce premiera mondială aceluiași spectacol, din august 2019, de la Verona, s-a bucurat de un succes răsunător.

De data aceasta, spectacolul va avea loc pe 14 aprilie 2020, într-una dintre cele mai frumoase săli de spectacol din lume – Royal Albert Hall, la Londra.

BILETE: AICI!

Coregrafia este semnată de soțul Alinei Cojocaru, coregraful danez Johan Kobborg.

Prim-balerina Alina Cojocaru și Johan Kobborg au părăsit definitiv România, după ce aceștia au fost înlăturați de la Opera Națională București, în urma unui scandal uriaș, cu implicații xenofobe.

Pe atunci, în 2016, artiștii români angajați la ONG îl acuzau pe Kobborg (directorul artistic al baletului) că favorizează artiștii străini, iar pe Alina Cojocaru au huiduit-o în fața sediului Operei, în timp ce aceasta dădea declarații presei, cu lacrimi în ochi. Scandalul a fost reflectat atunci în presa internațională, care nu înțelegea cum doi artiști de valoarea celor doi pot fi înlăturați de la o operă într-o asemenea manieră.

Între timp, Alina și soțul ei s-au întors la cariera internațională, iar balerina, la vârsta de 38 de ani, dansează acum alături de cel considerat a fi unul dintre cei mai mari balerini ai tuturor timpurilor, Sergei Polunin.

Imagini de la premiera mondială a spectacolului Romeo și Julieta

Biletele la premiera din UK au fost puse în vânzare azi, iar prețurile lor variază între 33 și 162 de lire sterline.

Royal Albert Hall

sursa: culturaladuba.ro

About Post Author

Lasă un răspuns