O echipă de experţi de la mai multe spitale din Boston, SUA, au anunţat, recent, că au găsit o metodă de a le întârzia moartea celor răniţi grav prin împuşcare sau din cauza unor traumatisme în accidente de maşină.

În prezent, medicii au la dispoziţie doar câteva minute pentru a salva viaţa celor care au fost împuşcaţi sau care au fost răniţi grav în accidente rutiere şi se află în stop cardiorespirator, însă oamenii de ştiinţă au descoperit că se poate câştiga timp pentru a salva pacientul doar întroducându-i-se în organism un lichid special foarte rece.

Procedura constă în injectarea în vene a unei substanţe ce ar stopa pentru o perioadă funcţiile vitale, care apoi ar fi repornite odată ce pacienţii ajung la spital. Aceasta constă într-un amestec de substanţe nutritive şi de agenţi chimici esenţiali pentru păstrarea funcţiilor organelor vitale. Conducătorul echipei de cercetători, dr. Hasan Alam, de la Spitalul General din Boston, susţine că această procedură ar salva cu siguranţă 90% din pacienţii care sunt grav răniţi, pentru că, zice el, încetineşte “procesul morţii.

""

 

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns