Preşedintele PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu, spune că, în cazul în care referendumul va fi invalidat din cauza absenteismului şi Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni, acesta va fi un preşedinte fără credibilitate atât pe plan intern, cât şi pe cel extern, va fi "o păiaţă”.
 Teodor Atanasiu a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că se aştepta la boicotarea referendumului de către PDL, deoarece "este un partid care nu are nimic de-a face cu democraţia”.

"Democraţia înseamnă a pune în practică voinţa poporului, pe care o poţi afla la un referendum sau prin reprezentanţii lui în Parlamentul României. Ce face PDL? Atacă hotărârile reprezentanţilor poporului, adică ale Parlamentului, şi insistă ca poporul să nu îşi exprime voinţa la referendum. Deci decizia să o ia altcineva, nu poporul, nu în mod democratic. Noi am fost convinşi că asta va fi decizia finală pe care au amânat-o să o dea public cei de la PDL”, a spus Atanasiu.

Acesta şi-a manifestat convingerea că oamenii vor merge la urne deoarece au înţeles "nu pot lăsa o minoritate să decidă".

"Dacă nu vom avea acest 50 la sută plus unu, lucrurile vor fi extrem de grave. Închipuiţi-vă un Traian Băsescu care, în urma votului a 8 milioane de români şi nu a 9 milioane, ca să fie referendumul valid, va merge la Cotroceni cu sub un milion de susţinători. Cum va fi el privit ca şi preşedinte şi pe cine va reprezenta el în relaţiile externe, cum va fi privit în relaţiile cu instituţiile statului?", a afirmat Atanasiu, adăugând că, în această situaţie, Traian Băsescu "va fi un preşedinte fără credibilitate, practic va fi o paiaţă la Cotroceni şi ar fi păcat”.

 

 

Sursa : www.mediafax.ro

Lasă un răspuns