Prima ediţie a evenimentului sportiv şi distractiv „MARATOC – Maraton pe tocuri” are loc sâmbătă, la Arena Naţională din Bucureşti (intrarea VIP din strada Maior Coravu), începând cu ora 10,00.

Acesta este un eveniment caritabil şi este destinat copiilor de la Fundaţia „Nane” şi celor de la Fundaţia „Ajut un copil”.

„De când fetiţa mea merge la şcoală, am observat un ‘fenomen’. În fiecare dimineaţă văd mămici – femei ocupate, cu diferite profesii, elegante şi purtând încălţăminte cu tocuri – care îşi duc grăbite copiii la şcoală, încercând să împace în mare viteză ambele ‘cariere’ – cea de mamă şi cea profesională. Şi reuşesc cu brio. Ele aleargă zilnic cu copilul de mână, cu ghiozdanul pe umăr şi, uneori, cu umbrela în cealaltă mână, până la poarta şcolii. Acei copii sunt norocoşi, deoarece pentru ei aleargă cineva. Dar ce se întâmplă cu aceia care nu au familie – copiii abandonaţi, cei de la aşezămintele sociale, cei care au probleme de sănătate şi sunt abandonaţi în spitale? Pentru ei vom alerga noi!”, a declarat Monica Davidescu, actriţă a Teatrului Naţional Bucureşti şi iniţiatoarea proiectului.

Evenimentul „MARATOC” este susţinut de Primăria Capitalei. De asemenea, s-a alăturat proiectului Federaţia Română de Atletism, care asigură, cu ajutorul voluntarilor, logistica liniei de start, a traseului, a liniei de sosire, a premierii.

Numeroase personalităţi din lumea sportului, din lumea artistică sau din televiziune s-au alăturat acestui eveniment – Elisabeta Lipă, Maricica Puică, Violeta Beclea, Aurelian Temişan, Andrei Ştefănescu, Anca Dinicu, Andreea Bălan, George Burcea, Alexandru Anghel, Bogdan Taşcău (Dl Problemă), Rareş Varniote, Bogdan Boantă, Andra Gheorghe, Florin Apostol, Julieta Georoiu şi copiii de la Victoria Art, Daniela Nane, Tania Popa, Răzvan Săvescu, Cosmin Vîjeu, Alexandra Sălceanu, Letiţia Vlădescu – acceptând să alerge pe tocuri (chiar şi bărbaţii) pentru a susţine acest proiect.

Participanţii la „MARATOC” vor purta încălţăminte cu tocuri (cizme, botine, pantofi, sandale) de 7-10 cm; vor fi îmbrăcaţi adecvat vremii de afară (dacă plouă, să aibă umbrelă). Ei pot alege la ce cursă vor să se înscrie – alergare 400 de metri, alergare 800 de metri, alergare 1.200 de metri. La cursa de 400 de metri pot alerga şi copiii alături de mame (bineînţeles, cei mici nu vor purta tocuri). Mamele care participă pot veni cu bebeluşii sau copiii lor în landouri/cărucioare. Tăticii care participă vor purta încălţăminte cu toc (va fi amuzant şi astfel vor înţelege cum începe fiecare dimineaţă din viaţa soţiilor), precizează organizatorii.

Potrivit programului manifestării, între orele 10,00 – 11,00 au loc înscrierile, se achiziţionează kit-ul de concurs (prin tranzacţie online sau cash) în valoare de 100 lei pentru adulţi şi 50 lei pentru copii, se face antrenament în zona de încălzire delimitată de organizatori; ora 11,15 – start în cursa de 400 de metri; ora 11,30 – start în cursa de 800 de metri; ora 12,00 – start în cursa de 1.200 de metri; ora 12,30 – festivitatea de premiere, şedinţă foto, sesiuni de interviuri cu oficialităţile, personalităţile şi vedetele care vor participa la concurs.

Participanţii pot face donaţia online către Fundaţia „Ajut un copil” sau către Fundaţia „Nane”.

*** Fundaţia „Ajut un Copil” – www.ajutuncopil.ro – are ca principale obiective finalizarea construcţiei Aşezământului Social Cultural Sf. Muceniţă Filofteia – cu program permanent, în Nefliu, oraş Măgurele, judeţul Ilfov, îngrijirea şi educarea a 20 de copii orfani, promovarea voluntariatului, promovarea valorilor tradiţionale creştine româneşti în rândul copiilor şi al tinerei generaţii, dezvoltarea personală şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

*** Fundaţia Nane – www.fundatianane.ro – a fost înfiinţată cu scopul de a oferi ajutor şi asistenţă copiilor / tinerilor cu dizabilităţi şi familiilor acestora.

About Post Author

Lasă un răspuns