Unii artisti decid sa treaca la alt gen muzical decat cel care i-a consacrat pentru a avea mai mult succes, altii cred ca asa vor demonstra ca sunt muzicieni adevarati.

Iata care sunt cei mai cunoscuti artisti care au dat un gen muzical pe altul.

Vanilla Ice

Vanilla Ice era rapper la inceputul anilor 80, devenind cunoscut datorita hit-ului "Ice Ice Baby", dar si dupa ce a lansat "Ninja Rap", care a aparut in filmul "Mutant Ninja Turtles".

Pentru o perioada, Vanilla Ice a luat o pauza, revenind cativa ani mai tarziu, cu un hip-hop mult mai agresiv. Vanilla Ice si-a schimbat pana si look-ul. El a aparut cu dread-uri si tatuaje.

In 2009, artistul si-a cerut scuze pentru "prostiile" pe care le canta in anii ’80.

Dave Grohl (ex-Nirvana)

Fostul baterist al formatiei Nirvana, a lasat sunetul agresiv abordat alaturi de Nirvana si riff-urile energice cantate cu Foo Fighters si a trecut la o muzica acustica.

Chris Cornell

Cei mai buni ani ai lui Chris Cornell au fost, cu siguranta, cei alaturi de trupa Soundgarden.

Pentru aproape zece ani, Soundgarden a stat pe primele locuri in topurile rock. In 2001, Cornell a devenit solistul trupei Audioslave, insa nici alaturi de aceasta trupa nu a stat prea mult pentru ca in 2007 a decis sa inceapa o cariera solo.

Doi ani mai tarziu, Chris Cornell si-a lasat fanii fara cuvinte cand a lansat un album pop, intitulat "Scream".

Everlast

Erik Schrody, cunoscut sub numele de Everlast, a devenit cunoscut alaturi de House of Pain.

Dupa ce trupa s-a destramat in 1996, Erick a decis ca a venit timpul schimbarii, asa ca a dat rap-ul pe blues si rock. Am putea spune ca decizia a fost una inspirata.

Beastie Boys

Beastie Boys a fost o trupa de punk rock, nicidecum una de hip-hop. In 1979, The Beastie Boys s-a lansat ca trupa punk.

Dupa trei ani, membrii formatiei au hotarat ca a venit vremea pentru o schimbare si au trecut de la punk la hip-hop. Si bine au facut! Categoric Beastie Boys nu era facuta pentru punk.

Sursa: BestMusic

Lasă un răspuns