Pavilionul de Artă Bucureşti Art Safari îşi prelungeşte programul cu o săptămână, de marţi 28 septembrie până duminică 3 octombrie, pentru a permite miilor de iubitori de artă, care şi-au achiziţionat săptămânile trecute bilete online, să viziteze Pavilionul Art Safari, anunţă organizatorii.

Muzeul temporar Art Safari 2021 se întinde pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi şi găzduieşte 800 de opere de artă în valoare totală de peste 9 milioane de euro, în inima Capitalei, în Lipscani, la Palatul Dacia-România.

„Vizitând expoziţiile dedicate pictorilor români Constantin Piliuţă şi Samuel Mützner din cadrul Art Safari, ne dăm seama că mai avem nevoie de timp. Mai avem nevoie de timp pentru ca lucrările lor să fie admirate de cât mai mulţi vizitatori, pentru a ne da seama cât de aproape au fost pictorii români de Claude Monet şi cât de importante au fost influenţele altor culturi în creaţia plastică. Mai avem nevoie de timp şi pentru a înţelege puterea artei prin prisma expoziţiei “Constantin Piliuţă”, declară Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

„Mă bucură inclusiv faptul că Ioana Ciocan a fost decorată, la propunerea Ministerului Culturii, de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru că, inclusiv acel moment este subiectul lucrării semnate de Irlo, în cadrul expoziţiei “Supereroi/Antieroi. Tendinţe în arta contemporană românească”. Îmi doresc ca organizatorii să găsească o soluţie şi pentru cei care nu reuşesc să ajungă la Palatul Dacia-România până pe 26 septembrie 2021”, adaugă Ministrul.

„Şi în 2021, arta şi-a făcut loc în inima noastră, în agenda noastră. Într-o perioadă grea, în plin val patru al pandemiei, arta a găsit căi neaşteptate să ne bucure, iar numărul celor care au dorit să viziteze muzeul temporar Art Safari ne-a emoţionat şi ne-a depăşit aşteptările. Am luat decizia de a prelungi expoziţia cu bucurie şi determinare. Dorinţa noastră? Să le putem oferi şansa tuturor celor care şi-au achiziţionat bilete să poată vizita Pavilionul şi să se bucure de artă în siguranţă, în condiţiile în care fluxul de vizitatori din interior este unul controlat”, a declarat Ioana Ciocan, Director Art Safari Bucureşti.

Expoziţiile prelungite de Art Safari 2021 sunt:
1. Pavilionul Muzeal: Samuel Mützner pe urmele lui Claude Monet
2. Pavilionul Central: Constantin Piliuţă. Culoare de zenit
3. Pavilionul Contemporan: Superheroes/Antiheroes. Tendinţe în arta contemporană românească.

Ediţia Art Safari 2021 completează experienţa clasică de vizitare cu Night Tours, dar şi cu tururile ghidate personalizate.

Bilete, program de vizitare şi măsuri de siguranţă

​Evenimentul Art Safari se află sub patronajul Ministerului Culturii, Primăriei Municipiului Bucureşti şi UNESCO România şi este realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Muzeul Municipiului Bucureşti.

Biletele, abonamentele şi tururile nocturne pot fi achiziţionate pe https://tickets.artsafari.ro, dar şi la intrarea în Palatul Dacia-România (strada Lipscani 18-20).

Art Safari poate fi vizitat de marţi până duminică, între 12.00 şi 21.00 (ultima intrare 20.30, ieşire 21.30). Tururile nocturne (Night Tours) vor fi organizate de miercuri până duminică, începând cu ora 22.00.

Vizitatorii care vor participa la Night Tours vor avea parte de tururi ghidate, art performance şi muzică live cu formaţia Toulouse Lautrec.

Accesul fiecărui vizitator în muzeul temporar se face controlat, iar traseul de vizitare este unul tip circuit unidirecţional, fiind stabilite fluxuri de vizitare în zone expoziţionale diferite. Vizitatorilor le este verificată temperatura la intrare, aceasta fiind o condiţie obligatorie de acces. Accesul publicului este permis numai în condiţiile purtării corespunzătoare a măştii pe durata vizitei.

About Post Author

Lasă un răspuns