Ediţia de anul acesta a celui mai important festival de animaţie din lume, anulată

Annecy International Animation Film Festival, care marca anul acesta a 60-a ediţie, a fost anulat din cauza pandemiei de Covid-19.

Evenimentul trebuia să aibă loc între 15 şi 21 iunie. Ediţia aniversară este programată pentru 14 – 19 iunie 2021.

Organizatorii au făcut anunţul marţi. „Speram să ţinem această ediţie excepţională. Astăzi, raţiunea şi situaţia internaţională ne constrâng să acţionăm cu luciditate şi responsabilitate. Să demonstrăm respect şi să arătăm recunoştinţă lucrătorilor sanitari şi celor care aleg solidaritatea şi interesul public”. Ei au mai spus că nu pot organiza festivalul dacă „unii dintre voi nu aţi putea participa”.

Mutarea festivalului pentru o altă perioadă anul acesta nu a fost posibilă, din cauza calendarului aglomerat de evenimente.

Annecy, cel mai important festival de film de animaţie din lume, plănuieşte să anunţe selecţia oficială pentru a 60-a ediţie pe 15 aprilie, chiar dacă filmele vor fi proiectate abia anul viitor.

Lungmetrajul francez „J’ai Perdu Mon Corps”, de Jérémy Clapin, recompensat cu marele premiu al secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2019, a primit anul trecut trofeul Cristal al Festivalului de Film de Animaţie de la Annecy, unde a fost premiat şi de public. El a fost, anul acesta, nominalizat la Oscar.

About Post Author

Lasă un răspuns