"Soprana

Fotografii: reuters

Soprana Angela Gheorghiu (45 de ani) este un artist de top al scenei lirice internaţionale

 Soprana cântă alături de Placido Domingo într-un spectacol extraordinar la O2 Arena pe 29 iulie. Concertul marchează revenirea pe scenă a tenorului Placido Domingo, după operaÅ£ia suferită în luna marie a anului trecut, acesta fiind diagnosticat cu cancer la colon.

Soprana de origine română Angela Gheorghiu, ÅŸi tenorul spaniol Placido Domingo, două dintre cele mai aclamate personalităţi ale operei mondiale, vor urca pe scena Arenei O2 din Londra la 29 iulie. Concertul va cuprinde o serie de arii de operă foarte cunoscute, o selecÅ£ie de melodii populare, dar ÅŸi hituri din spectacole de pe West End, scena de teatru londoneză. 

Domingo, o revenire spectaculoasă

Concertul de la O2 Arena le va oferi fanilor muzicii clasice ÅŸansa rară de a-i vedea împreună pe scenă pe cei doi ÅŸi marchează revenirea lui Placido Domingo după operaÅ£ia suferită în luna martie a anului trecut, acesta fiind diagnosticat cu cancer la colon. Soprana Angela Gheorghiu „s-a consacrat ca o solistă extraordinar de agilă, ale cărei prestaÅ£ii artistice solicită atenÅ£ia publicului încă de la prima notă, având o colecÅ£ie de roluri de invidiat pe cele mai prestigioase scene ale lumii, fiind ÅŸi artista cu unele dintre cele mai bine vândute discuri" de profil, notează  cotidianul „The Guardian". Placido Domingo ÅŸi-a câÅŸtigat locul în cărÅ£ile de istorie ale operei „printr-o carieră extraordinară de aproximativ 50 de ani. Atât individual, cât ÅŸi ca membru al celor Trei Tenori, el a devenit unul dintre cei mai cunoscuÅ£i ÅŸi apreciaÅ£i tenori. CâÅŸtigător al mai multor premii Grammy, Placido continuă să apară pe scene din întreaga lume, recent, în calitate de dirijor", scrie „The Guardian".

Supranumită „Diva din iad"

Angela Gheorghiu a debutat  în străinătate, în 1992, la Covent Garden, cu „Boema", de Puccini. În acelaÅŸi an, ea a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York ÅŸi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. Anul trecut, Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediÅ£ie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câÅŸtigat ÅŸi în 2001. DeÅŸi este considerată cea mai faimoasă soprană din lume la ora actuală, Angela Gheorghiu are „o anumită reputaÅ£ie", după cum nota jurnalista Brigit Grant de la express.co.uk. Jurnalista trece în revistă câteva dintre poreclele atribuite sopranei Angela Gheorghiu. „Diva din iad", „Cruella De Vil" ÅŸi „Draculette" fiind doar câteva dintre acestea.

Carieră fulminantă

De la debutul său, în rolul Alfredo din opera „La Traviata" de Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a interpretat peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul cu cele mai multe partituri din lume. Domingo a părăsit în iunie postul de director al Operei NaÅ£ionale din Washington, cu care a colaborat din 1996. Placido Domingo este, totodată, directorul Operei din Los Angeles, cu care are contract până în 2013.

Valoare recunoscută pe plan naţional

Soprana Angela Gheorghiu a fost distinsă anul trecut cu „Steaua României" în grad de Comandor pentru merite deosebite în promovarea culturii româneÅŸti în Å£ară ÅŸi în străinătate, „în semn de preÅ£uire pentru talentul ei excepÅ£ional". Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediÅ£ie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câÅŸtigat ÅŸi în 2001.

""Duetul artiştilor compleţi

Soprana Angela Gheorghiu, în vârstă de 45 de ani, este un „superstar" al operei internaÅ£ionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduÅ£i artiÅŸti de muzică clasică. Placido Domingo, în vârstă de 70 de ani, este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forÅ£a ÅŸi versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele ÅŸi tonurile registrului dramatic.


Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns