André Rieu concerteaza intre 11 si 13 iunie 2015 in Piata Constitutiei din Bucuresti, alaturi de Johann Strauss Orchestra.

André Rieu – Maestrul

Nascut in Maastricht, Olanda, intr-o familie de muzicieni, André Rieu este cel mai de succes violonist din lume si cel mai bine vandut muzician clasic din toate timpurile. Detine cea mai mare orchestra privata din lume si a vandut mai mult de 40 de milioane de albume si DVD-uri. Lansarea sa internationala a venit in 1994 cu CD-ul "Strauss & Co". De atunci, a primit mai mult de 400 Platinum si 171 de Gold Awards. Are mai mult de 1,2 milioane de fani pe Facebook. In concertele sale, interpreteaza cele mai frumoase valsuri de Johann Strauß sau Franz Lehár, hit-uri de renume mondial din musicaluri si filme, cele mai iubite arii de opera si opereta, precum si muzica populara din toate decadele.

André a fost denumit "Regele Valsului". "Johann Strauss este compozitorul meu preferat din toate timpurile."

In concertele sale, André canta la vioara, dirijeaza orchestra lui si este un "conférencier" fermecator, care va interactiona cu publicul dupa fiecare piesa.

André canta la o vioara construita de Stradivarius in 1732. "Imi place acest instrument. Imi aminteste de cantareata de opera Maria Callas – foarte pasionala".

André Rieu – The Entertainer

In fiecare an, André si a lui Johann Strauss Orchestra, cor si solisti internationali sustin aproximativ 100 de concerte peste tot in lume, in fata a peste 1 milion de oameni. Turneele sale au fost prezente in Billboard Top 10 in ultimii zece ani. Spectacolele lui André te vor face sa razi, sa plangi si sa dansezi. Concerte sale nu sunt asemenea concertelor clasice rigide cu care esti obisnuit. Fii pregatit pentru o seara plina de distractie!

André Rieu – Omul de afaceri

André traieste si lucreaza in Maastricht. Compania sa este numita "André Rieu Productions". 120 de angajati lucreaza pentru André in mod constant la care se adauga alti 100 de colaboratori in turnee. Membrii orchestrei sale provin din zece tari. André are studio propriu de inregistrare, agentie de turism, o gradinita pentru copiii membrilor orchestrei, propriile autobuze (construit de Mercedes Benz) si detine un atelier complet in care se fac costumele pentru concertele sale. Compania detine patru seturi complete de scena, instrumente, costume etc .. Andre si orchestra calatoresc cu o echipa intreaga de bucatari, medici si antrenor de fitness.

André Rieu – Omul de familie

Pentru André Rieu, familia este cel mai important factor in succesul lui. Este casatorit de 40 de ani cu Marjorie, o fosta profesoara de germana si italiana. Cuplul are doi fii, Marc (care este pictor) si Pierre (care este vicepresedinte al André Rieu Productions). André si Marjorie au patru nepoti, dintre care trei au inceput deja sa studeze vioara.

"Intotdeauna am vrut sa ma casatoresc cu o femeie pe care nu numai ca o iubesc, dar cu care as putea lucra impreuna. Fara Marjorie, visul meu nu s-ar fi realizat: Sa calatoresc in lumea intreaga cu propria mea orchestra. si pentru aceasta voi fi mereu recunoscator." – André Rieu

Bilete:

VIP – 864 lei – epuizat
Categoria 1 – 702 lei
Categoria II – 594 lei
Categoria III – 486 lei
Categoria IV – 378 lei
Categoria V – 270 lei
Categoria VI – 205 lei
Categoria VII – 172 lei

Lasă un răspuns