Alaturi de alti 9 interpreti de muzica pop din Europa, solista Alexandra Stan se afla pe lista de castigatori ai concursului “European Border Breakers Awards” (EBBA).

Lista curenta a fost anuntata de catre Androulla Vassiliou, comisar european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret, alaturi de reprezentantii festivalului muzical “Eurosonic Noorderslag”.

Potrivit reprezentantilor, pentru a fi acceptati la aceste premii, artistii trebuie sa se fi bucurat de un succes dincolo de frontiere pentru prima lor lansare la nivel international, in Europa, in perioada cuprinsa intre 1 august 2010 si 31 iulie 2011. Castigatorii sunt selectati de societatea de analiza a pietei muzicale Nielsen Music Control pe baza vanzarilor de discuri si frecventei de difuzare, precum si in functie de voturile statiilor radio membre ale Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER/EBU) si ale festivalurilor care participa la “Programul European de Schimb de Talente” (European Talent Exchange Program) (ETEP).

Castigatorii isi vor primi premiile in cadrul unei ceremonii televizate gazduite de prezentatorul de televiziune si muzicianul Jools Holland la festivalul de muzica “Eurosonic-Noorderslag” din Groningen, Olanda, la data de 11 ianuarie 2012.

Ceremonia va fi transmisa de Televiziunea Nationala Olandeza (NOS/NTR) si va putea fi urmarita, de asemenea, in intreaga Europa, prin intermediul a diferite canale TV si statii radio.

Unul dintre castigatori va primi, in plus, „Premiul Publicului”. In perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2011, publicul poate vota artistul favorit pe pagina de internet www.ebba-awards.eu. Cei care voteaza pot castiga o excursie la ceremonia de premiere.

Printre fostii castigatori ai premiilor EBBA se numara Adele, The Baseballs, Carla Bruni, KT Tunstall, Tokio Hotel, The Ting Tings, Lykke Li, The Script, Milow, Katie Melua, Mumford and Sons si Caro Emerald.

Lasă un răspuns