Alessandro Safina
"Insieme a te"
Cu participarea Orchestrei Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian"

 
Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" prezintă în data de 7 martie, la Sala Palatului, un concert extraordinar susţinut de tenorul italian Alessandro Safina, împreună cu Orchestra Teatrului Naţional de Operetă. "Insieme a te" ("Împreună cu tine") este un spectacol dedicat Zilei Femeii de "unul dintre cei mai populari tenori ai lumii", după cum a fost descris Alessandro Safina în publicaţia australiană Sunday Mail.     

            Alessandro Safina are o carieră strălucitoare în lumea operei, concertând pe cele mai prestigioase scene de profil. Tenorul italian a  cunoscut o creştere a popularităţii la începutul anului 2000, când a combinat muzica clasică cu cea pop pentru a crea un nou stil, greu de încadrat – "Opera-Rock"- după cum îl numeşte el însuşi.

 

Single-ul "Luna" a staţionat atunci în vârful topurilor timp de 14 săptămâni. În 2002, înregistrează împreună cu Elton John piesa "Your song", care ajunge pe locul 5 în clasamentele britanice. Alessandro Safina a colaborat cu numeroşi artişti internaţionali, printre care Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, José Carreras sau Mario Frangoulis.

 

 

 


 

 

Concertele lui sunt  sold out, publicul de pe toate continentele arătându-se de-a dreptul fascinat de muzica sa.
Vocea sa limpede, puternică şi senzuală, timbrul impecabil şi abilitatea impresionantă de a-şi transforma şi folosi vocea asemenea unui instrument sunt calităţi care i-au permis lui Safina să îmbine cu succes opera cu genurile pop, jazz, blues sau rock.

 

"Safina se bazează pe un repertoriu de melodii uimitor de pasionale ce evidenţiază profunzimea sa emoţională, care este deopotrivă convingătoare şi captivantă", scria Jonathan Widran în All Music Guide. Aspectul său fizic a atras adesea comparaţia cu actorul George Clooney, iar revista "People’s Magazine" l-a inclus pe Alessandro Safina în 2002 în clasamentul celor mai frumoşi 50 de oameni din lume.

Concertul prezentat de către Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" este cel dintâi dintr-o serie de evenimente speciale. Pe langa organizarea anuală a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e frumoasă!", Teatrul National de Opereta îşi propune să apropie publicul din România de cele mai importante nume ale scenei muzicale internaţionale, punând totodată în valoare potenţialul propriei sale trupe artistice prin facilitarea colaborării acesteia cu artişti de renume mondial.

            Biletele se găsesc la Casa de bilete a Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", la Sala Palatului, precum şi online pe vandbilete.ro, bilete.ro, blt.ro, biletoo.ro, eventim.ro şi în reţeaua magazinelor partenere (Germanos, Vodafone, Librăriile Cărtureşti şi Humanitas).

 

Sursa : Salapalatului.ro

Lasă un răspuns