Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in primele opt luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3%, respectiv cu 2,5%, potrivit datelor anuntate de INS.Potrivit MEDIAFAX, evolutia a fost influentata de scaderile inregistrate de comertul cu autovehicule (de 4,6%, serie bruta) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (1,2%).

Cresteri s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii; intretinerea si repararea motocicletelor (2,1%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (0,4%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada analizata a inregistrat o cifra de afaceri cu 2,1% mai micǎ fata de primele opt luni din 2011, provenita de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-5,1%) si activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-2,3%).

 

Cititi mai mult pe : http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/Auto/233929/afacerile-din-comertul-auto-au-scazut-cu-3-fata-de-2011.html

Sursa : http://www.9am.ro

 

 

Lasă un răspuns