Actorul Billy Drago, care adesea a jucat roluri de gangster şi a apărut în „Incoruptibilii/ The Untouchables”, în regia lui Brian de Palma, a murit la vârsta de 73 de ani, potrivit Variety.

Drago a murit luni, la Los Angeles, ca urmare a unor complicaţii în urma unui accident vascular cerebral.

Faimos pentru că a jucat roluri negative, unele dintre cele mai memorabile au fost în serialul de televiziune „Charmed” şi în „The Untouchables”.

În filmul lui De Palma din 1987, el era Frank Nitti, mâna dreaptă în materie de crime a lui Al Capone.

În „Charmed” s-a remarcat cu privirea pătrunzătoare ca demonul Barbas în mai multe episoade de-a lungul celor cinci sezoane.

Născut William Eugene Burrows în Hugoton, Kansas, tatăl său a fost actor şi regizor şi de origine nativă-americană. Familia mamei sale era de origine romă.

Actorul şi-a luat numele de scenă Drago şi a fost mai întâi cascador, apoi s-a mutat la New York şi a început o carieră în cinematografie.

Drago a început să joace la sfârşitul anilor ’70 în filme precum „Cutter’s Way”, „No Other Love” şi „Windwalker”.

În televiziune, a avut roluri ca invitat în „Hill Street Blues”, „Moonlighting”, „Walker Texas Ranger”, „Trapper John, M.D.” şi „The X-Files”.

A apărut în peste 100 de filme, având roluri în trei filme cu Chuck Norris: „Invasion U.S.A.”, „Hero and the Terror” şi „Delta Force 2: The Colombian Connection” unde era şeful cartelului drogurilor Ramon Cota.

Drago a mai apărut în videoclipul „You Rock My World” al lui Michael Jackson, în 2001, şi ca străinul misterios din „Silent Running (on Dangerous Ground)”, cântată de Mike and the Mechanics.

About Post Author

Lasă un răspuns