Lungmetrajul cu cele mai multe premii Oscar din istoria cinematografiei, "Titanic", va fi lansat în versiune 3D în aprilie 2012, însă fanii dramei cu Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet pot vedea, până atunci, trailerul lansat miercuri de cei de la Hollywood.

Momentul premierei mondiale nu a fost ales întâmplător. În aprilie 2012 se va împlini un secol de la tragedia maritimă în care au murit 1.517 persoane dintre cele 2.223 aflate pe cel mai mare vas de pasageri din lume.

Producătorii americani au mizat pe relansarea filmului în format 3D mizând, în primul rând, pe succesul uriaş al peliculei originale.

În 1997, "Titanic" a cheltuit un buget impresionant, circa 200 de milioane de dolari, însă fiecare cent investit în producţia regizată de canadianul James Cameron a meritat. Filmul a realizat încasări de peste 1,8 miliarde de dolari, cele mai mari din istorie până în 2009, când acelaşi Cameron şi-a doborât propriul record, adunând aproape 2,8 miliarde cu SF-ul "Avatar".

În clasamentul premiilor Oscar, superproducţia "Titanic" rămâne în continuare lider, cu 11 statuete câştigate în 1998. Tot atâta premii ale Academiei Americane de Film au mai primit, de-a lungul timpului, doar "Ben Hur", în 1960, şi "The Lord of the Rings: The Return of the King", în 2004.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns