Miercuri, 21 decembrie 2011, ora 21:21, in Club Control, in chiar ziua Solstitiului de iarna, A & A Records va invita la lansarea albumului Explorers al trupei Antarctica.

 

Antarctica este unui spatiu supranatural, in care soarele rasare doar la miezul noptii, acompaniat de sunete bizare ale vanturilor electronice amestecate cu imaginatie, experiente senzoriale si procese sufletesti. Cosmogonia acestui continent utopic populat de numai doi locuitori, Delia Opran si Ciprian Lemnaru, se explica tocmai prin dragostea lor pentru muzica, acesta fiind de altfel modul in care au ajuns sa coexiste ca grup.

 

Pe albumul lor de debut, Explorers, cei doi scot la lumina peisajele fantastice ale lumilor pe care le poarta in sine, o reflectie caleidoscopica grefata pe sunete electronice glaciale si reliefata de pasajele narative ale Deliei. Duo-ul isi gaseste inspiratia in synth pop-ul anilor 80, new wave si muzica electronica de avangarda, elaborand un sound care este in egala masura meditativ, ludic si melodic. Cei doi au mai colaborat pe un alt proiect, Insound, ceea ce le ofera o armonie instinctiva in privinta muzicii, dar si o puternica legatura sufleteasca, concretizata in imaginea sonora a actualului proiect, Antarctica.

 

Delia Opran, cunoscuta si ca Dee, este absolventa a Franklin College Switzerland in economia finantelor. Si-a inceput cariera muzicala alaturi de grupul Racla, single-ul lor "2 in 1” devenind unul din cele mai apreciate hituri pe piata locala in 2004. Este o compozitoare si textiera inspirata, preocupata de poezia profunda, care o ajuta sa-si exprime starile inefabile prin imagini idiomatice ce ulterior devin muzica. De asemenea absolventa LSE, a finalizat cu succes domenii ca banking si advertising inainte de a se de dedica total muzicii.

 

Colegul ei, Ciprian Lemnaru, este responsabil de aranjamentul muzical. A absolvit scoala de muzica George Enescu, pentru ca imediat dupa aceea sa treaca la munca de studio. In Antarctica se ocupa de asemenea si de masterizarea pieselor, iar in trecut a avut proiecte cu label-uri ca NoBorder, U-neq, Progressive si LUK. Este un colaborator constant al multor artisti romani importanti, dar si straini, precum Maroon 5, Kirsy Hawkshaw, Gabriel and Dresden etc. In 2009 a infiintat propriul studio de productie muzicala si label, Woodchopper Records.

 

Antarctica propune o perceptie muzicala transcedenta, deschizand de asemenea drumul pentru o noua mentalitate in muzica romaneasca.

 

 

Lasă un răspuns