""

 

Omul de afaceri Ion Å¢iriac a declarat, marÅ£i, într-o conferinţă de presă, că ridicarea unei săli polivalente pe amplasamentul Patinoarului Mihai Flamaropol din BucureÅŸti, aÅŸa cum intenÅ£ionează ministrul Dezvoltării Regionale ÅŸi Turismului, Elena Udrea, este o "glumă proastă".

"Am înÅ£eles că se face o sală multifuncÅ£ională. Asta cu ridicarea peste patinoarul Flamaropol e o glumă proastă. Nu are nicio legătură. Doamna Elena Udrea mi-a spus că face o sală de 20.000 de locuri undeva unde trebuie, în afara BucureÅŸtiului, undeva unde să ai acces ÅŸi să ai 5.000 de locuri de parcare. Ce patinoar? Ä‚la trebuie dărâmat ÅŸi plantate flori. Ä‚la e de pe vremea mea. Åži ăla oricum are 4.000 de locuri, păi noi vorbim aici de un oraÅŸ cu 3 milioane de locuitori. S-a discutat mult să se facă la Otopeni ÅŸi cred că era de departe cea mai bună locaÅ£ie. La Rompexpo iarăşi nu ai unde, nu e loc", a spus Å¢iriac.
""

""

Fostul tenisman a menÅ£ionat că lipsa unei arene moderne este motivul pentru care jucători de nivelul lui Roger Federer sau Rafael Nadal nu pot fi aduÅŸi în România. "De convins îi convingi să vină. Dacă nu pe Federer, îl convingi pe Djokovici. Dar nici în ziua de azi noi nu avem o sală multifuncÅ£ională. Åži se poate să vină în România nu într-o treabă oficială, ci într-una de caritate. Ei au făcut un eveniment de acest fel la Madrid ÅŸi unul la Basel anul trecut, aÅŸa că s-ar putea întâmpla. Sunt doi oameni care câÅŸtigă enorm de mulÅ£i bani ÅŸi care dau ÅŸi înapoi. Singura problemă este că nu ai unde să îi joci în România", a explicat Ion Å¢iriac.

DeÅ£inătorul licenÅ£ei turneului de tenis de la BucureÅŸti a participat, marÅ£i, la conferinÅ£a de presă organizată cu ocazia schimbării titulaturii competiÅ£iei din BCR Open România în BRD Năstase Å¢iriac Trophy. Programat în perioada 17-25 septembrie la Arenele BNR ÅŸi dotat cu premii în valoare de 368.450 de euro, turneul BRD Năstase Å¢iriac Trophy este singurul eveniment ATP World Tour 250 din România.

Ministerul Dezvoltării Regionale ÅŸi Turismului va construi pe amplasamentul patinoarului Flamaropol din apropierea Stadionului NaÅ£ional, în parteneriat cu autorităţile Sectorului 2, o sală polivalentă cu 16.000 de locuri, a declarat la 2 iunie, într-o conferinţă de presă, ministrul de resort, Elena Udrea. "Avem o sală polivalentă de construit în parteneriat cu Sectorul 2, lângă Stadionul NaÅ£ional, pe amplasamentul patinoarului Flamaropol", a spus Udrea.

Clădirea în care funcÅ£ionează patinoarul va fi demolată. Udrea a adăugat că a fost ales acest amplasament pentru că există o serie de facilităţi, printre care locuri de parcare. Potrivit Elenei Udrea, proiectul a intrat în procedură de achiziÅ£ie în ceea ce priveÅŸte studiul de fezabilitate. "Sala va avea 16.000 de locuri ÅŸi sperăm să fie gata anul viitor", a afirmat Udrea.

Ea a adăugat că investiţia va fi mai mică de 50 milioane euro. "Vă asigur că preţul nu se va dubla la sala polivalentă, aşa cum s-a dublat la Stadionul Naţional", a mai spus Udrea.

În luna aprilie Compania NaÅ£ională de InvestiÅ£ii (CNI), aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, a anunÅ£at că vrea să contracteze lucrări de proiectare ÅŸi construcÅ£ie a unei săli polivalente de 20.000 de locuri în BucureÅŸti, proiect estimat la 50 milioane euro, fără TVA. Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 1 iulie, iar contractul va dura 30 de luni de la data atribuirii, conform unui anunÅ£ de intenÅ£ie al CNI. Proiectul va fi finanÅ£at de la bugetul de stat, prin cel al MDRT, ÅŸi alte surse legal constituite, potrivit anunÅ£ului.

(Marius Ţone, marius.tzone@mediafax.ro


Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns