Conform datelor Billboard’s Boxscore, cele 13 show-uri ale trupei de până acum de la turneul lor de vară în Europa le-au adus încasari de peste 70 de milioane de dolari.

Legendara trupă Metallica revine la București în turneul Worldwired, într-un concert senzațional ce va avea loc pe 14 august 2019, pe Arena Națională.
 În deschidere vor cânta trupele Ghost și Bokassa.

 

Turneul Worldwired se întoarce în Europa și Marea Britanie între 1 mai si 25 august 2019 cu show-uri ce se desfășoară pe stadioane, în parcuri și chiar la un castel. După seria de concerte indoor din 2017 – 2018 ce a depășit recorduri în 29 de locuri de pe tot continentul, Metallica revine în Europa și Marea Britanie cu 25 de show-uri programate în peste 20 de țări.

etallica la bucurestiDebutând pe 1 mai 2019 în Lisabona, turneul include orașe în care Metallica nu a mai concertat de mulți ani, printre care Milano, Zurich, Dublin, Bruxelles (pentru prima oară din 1988), Berlin, Moscova, Varșovia, București, Gothenburg, și chiar orașe cu show-uri în premieră, cum ar fi Trondheim (Norvegia), Hämeenlinna (Finlanda) și Tartu (Estonia).

Fiecare bilet cumpărat include și cel de-al 10-lea album Metallica, Hardwired…To Self-Destruct, în format digital. Fanii vor primi un mail ulterior achiziției de bilet cu instrucțiuni pentru a-și descărca albumul.

Programul și regulile de acces la concertul Metallica din 14 august, de pe Arena Națională, București

Cel mai mare spectacol de filmare din timpul rulării a venit în Meath, Irlanda, unde trupa a devenit unul dintre rarele acte acordate accesului la spectacolul de la Slane Castle.

Aceasta seara specială a adus 8.194.075 de dolari.

Cel de-al doilea spectacol ca mărime a venit de la Olimpia  din Berlin, care a vândut capacitatea de 68.000 locuri, iar trupa a câștigat  6.745.329 de dolari. S-a raportat la începutul acestei veri că performanța trupei la Hämeenlinna din Finlanda a atras aproximativ un procent din întreaga populație a țării. Acest spectacol a atras o capacitate maximă de 55.519 persoane și a câștigat trupa 5.330.615 USD în vânzări brute.

În luna iulie, Pollstar a raportat că Metallica, după ce a concertat in doar 26 de spectacole pe parcursul anului, s-a clasat pe locul patru în câștigurile de turnee la nivel mondial între toți artiștii la jumătatea drumului din 2019. La acel moment, aceștia au încasat 69,7 milioane de dolari.

Metallica mai are încă o serie de date europene ale turneului „WorldWired” rămase în luna august, în timp ce vor reveni în luna septembrie pentru spectacolele lor „S & M2”.

About Post Author

Lasă un răspuns