1. Foloseşte cuvântul NU. De fiecare dată când spui DA cuiva, unei activităţi neplanificate, spui de fapt NU unui lucru pe care trebuie să-l faci tu, pentru care ţi-ai asumat deja angajamentul. De aceea, trebuie să înveţi să foloseşti cuvântul NU şi să refuzi activităţi care nu sunt în agenda ta, lucruri care nu te privesc, nu sunt urgente, nici importante.

2. Notează tot ce ai de făcut. Dacă îţi notezi toate lucrurile pe care le ai de făcut pe o listă, acestea nu îţi vor mai încărca mintea inutil. Un motiv pentru care ne simţim obosiţi, deşi nu am depus un efort foarte mare (fizic sau psihic) poate fi faptul că stocăm în creier tot felul de informaţii, ne preocupă extrem de multe lucruri, ne gândim la ce avem de făcut în viitorul apropiat sau mai depărtat.

3. Lucrează cu termene-limită. Nu trebuie să te laşi intimidat de multitudinea de task-uri. Este clar că nu vei reuşi să faci tot ce ai trecut pe lista deschisă. De aceea, trebuie să te concentrezi pe lucrurile cu adevărat importante şi să le incluzi într-o listă-scurtă. Aici trebuie să delimitezi în timp fiecare acţiune şi să treci la fapte.

4. Fă-ţi ordine în e-mail. Nimic nu te faci să pierzi atât de mult timp cât e-mailul de serviciu. Trebuie să nu-l lasşi să te domine sau să-ţi dicteze priorităţile. Apoi, trebuie să faci ordine în inbox. Dacă ai peste 100 de mailuri în inbox este ca şi cum ai avea 100 de plicuri pe birou. Cât de productiv poţi fi atunci când biroul tău este acoperit de corespondenţă?

 

 

 

 

Sursa: realitatea.net


About Post Author

Lasă un răspuns