Cel mai mare eveniment de new media art din România și în top 3 concursuri de video mapping la nivel internațional, IMAPP BUCHARESTWINNERS LEAGUE, organizat de Primăria Municipiului București, prin CREART, cu sprijinul Camerei Deputaților, a avut loc pe 18 septembrie 2021, în Piața Constituției și a adunat un public de 30.000 de oameni, care s-au bucurat de o seară electrizantă, la intersecția dintre tehnologie și muzică.

Grație unui parteneriat încheiat cu 5 dintre cele mai importante festivaluri de video mapping din lume – Borealis (S.U.A.), Genius Loci Weimar (Germania), Kyiv Lights Festival (Ucraina), One minute projection mapping competition (Japonia) și Zsolnay Light Festival (Ungaria) – pentru al doilea an la rând, iMapp Bucharest a fost Winners League – Liga Câștigătorilor.

Finaliștii ale căror lucrări vizuale au fost proiectate în cadrul evenimentului sunt câștigătorii celor 5 festivaluri partenere, precum şi câștigătorul Premiului Juriului la ediția iMapp Bucharest din 2019: FLIGHTGRAF, JONAS DENZEL, DIES_, LI CHENG, DARKLIGHT STUDIO, MICHELE PUSCEDDU. Faţada Palatului Parlamentului, cea mai mare suprafață de proiecție din lume, s-a transformat în harta lumii video mapping-ului, fiecare artist finalist prezentând propria viziune asupra modului în care descoperă și explorează această lume prin prisma experiențelor sale. Fiecare proiecție a durat 3 minute și a folosit o impresionantă rezoluție 8K. Imagini 3D complexe au personalizat și reinterpretat fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului, printr-un spectacol de sunet, lumină și culoare.

Tema din acest an, ”THE SHOW MUST GO ON”, a prezentat domenii de impact în societatea contemporană (arta, muzica, sportul, educația și turismul), care au capacitatea de a se reinventa și de a asigura dinamismul unei vieți care ne-a lipsit tuturor atât de mult în ultimii doi ani.

La sfârșitul concursului internațional de video mapping, juriul – alcătuit din reprezentanți marcanți ai industriei audiovizuale din întreaga lume – a decis câștigătorul iMapp BucharestWinners League: JONAS DENZEL (Germania), care a prezentat lucrarea interactivă „Beatlights. Jonas Denzel este câștigătorul ultimei ediții a festivalului Genius Loci Weimar din Germania, regizor și artist vizual, creator de instalații de lumină, video mapping și film documentar. Este cunoscut în multe orașe din Germania și Statele Unite ale Americii pentru proiectele sale realizate pentru spații publice.

JONAS DENZEL: https://youtu.be/ahRRfEbhTKo

Experiența concertelor live a fost de neprețuit. Ne-au lipsit tuturor, fie artiști sau spectatori, vibrația muzicii live, dansul, fredonatul versurilor preferate și energia aplauzelor sincere. DJ CS84 a asigurat atmosfera în primele ore, iar trupa SUBCARPAȚI a concertat pe scena iMapp Bucharest, în deschiderea show-urilor de video mapping.

La iMapp Bucharest, pe 18 septembrie 2021, bucureștenii și turiștii au sărbătorit viața artistică

a orașului.

__

Organizatori: Primăria Municipiului București, prin CREART

Cu sprijinul: Parlamentul României – Camera Deputaților

Parteneri mediaKiss FMMagic FM RomaniaRock FM

Sponsori și parteneriTuborgApa Nova BucureştiCONVERSEBCR – George,

Coca-ColaSense Cosmetics, Red Bull

Cu sprijinulSocietatea de Transport București – STB SA

About Post Author

Lasă un răspuns