Două spectacole pe texte de excepţie transmise online de Teatrul Bulandra!

Se dovedeşte că atât pentru spectatorii noştri din Bucureşti, din România dar şi pentru românii de pe toate meridianele lumii, vizionarea online a spectacolelor Teatrului Bulandra – pe pagina oficială de facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro – devine deja o binevenită evadare din impunerile acestei perioade.

Spectacole celebre pe texte importante ale literaturii universale, actori mari, regizori de renume şi spectatori de excepţie, acestea sunt ingredientele săptămânilor teatrale marca Bulandra mutate în online.

Astfel, miercuri, 8 aprilie, la ora 19.00, este programat spectacolul „Marmură” de Iosif Brodski (Premiul Nobel), pus în scenă de Yuri Kordonsky, cu Victor Rebengiuc şi Marian Râlea.

Despre lucrul cu actorii şi textul ales, regizorul Yuri Kordonsky scria: ‘Îmi doresc din tot sufletul ca acest text să fi fost o provocare pentru actori. Am putut monta piesa aceasta, fiindcă ambii actori sunt intelectuali; ei au şi transmit puternic emoţia, dar au şi nişte minţi minunate, cu experienţă şi cunoştinţe despre istorie, ei înşişi fiind martori direcţi ai unor cataclisme istorice, martorii evenimentelor care au avut loc aici în ultimele decenii, evenimente care au schimbat faţa lumii. Piesa aceasta nu poate fi jucată de actori care n-au capacitatea de a aprecia poezia, arta. Cei doi trăiesc în ARTĂ. Viaţa însăşi e artă, de aceea ei pot vorbi şi simţi aceste teme, aceste subiecte care l-au frământat atât de mult pe Brodski…’

„Însemnările unui necunoscut”, după F. M. Dostoievski, dramatizarea Ion Cojar şi regia Alexandru Darie, este doilea spectacol care se va transmite online – pe pagina oficială de facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro – sâmbătă, 11 aprilie, ora 19.00.

”Însemnările unui necunoscut’ e un spectacol de performanţă cu interpreţi de performanţă, genul de producţie care recomandă cel mai deplin o echipă, o trupă, un teatru, genul de montare care coagulează talente, catalizează energii nebănuite.’ scria Răzvana Niţă pe site-ul port.ro.

Un spectacol despre care încă se mai vorbeşte pus în scenă de regizorul de uriaş talent care a fost Alexandru Darie, cu actorii: Mihai Constantin, Virgil Ogăşanu, Tamara Buciuceanu şi Ion Besoiu, Alexandru Potoceanu, Ana Ioana Macaria, Manuela Ciucur, Marian Râlea, Gheorghe Ifrim, Petre Lupu, Mirela Gorea, Andrei Runcanu, Bogdana Darie, Ilinca Manolache, Lucian Ifrim, Antoaneta Cojocaru, Matei Constantin.

Două montări speciale dedicate spectatorilor care gustă teatrul de calitate şi interpretările de excepţie, două texte care se adresează atât minţii cât şi sufletului, două spectacole la care spectatorii români de pe tot globul pot asista online ca şi cum ar fi în sală, două producţii marca Bulandra.

Vă facem loc în sălile Bulandra online!

About Post Author

Lasă un răspuns