E degeaba orice lucru, dacă nu învăţăm din greşeala care ne-a condus la acest degeaba şi nu luăm măsuri. Sau măcar să fi înţeles unde am greşit. Poporul român spune: „Tot răul spre bine” sau „În orice rău e un bine”. Ei bine, Tudor Gheorghe revine la Sala Palatului, pe 21 decembrie, cu DEGEABA 30, un act de răzvrătire prin muzică faţă de peisajul politic autohton. Cel mai dramatic mesaj social exprimat pe o scenă de la Revoluţie încoace! Un concert ca România! Cu disperare, frustrare, iertare şi speranţă! Un strigăt de revoltă, adevăruri spuse fără răutate! Degeaba. DEGEABA 30, la Sala Palatului, ora 19.00!

“O personalitate este aceea care se dăruieşte, nu se justifică”, spunea Petre Ţuţea. Tudor Gheorghe se tot dăruieşte, fără să se justifice, indiferent de vremuri. DEGEABA 30 are la bază un concert mai vechi al lui Tudor Gheorghe, intitulat

“Mie-mi pasă”, realizat în memoria martirilor de la Timişoara şi a tuturor victimelor Revoluţiei din decembrie 1989. Acest spectacol este construit în întregime pe versurile scrise chiar de Tudor Gheorghe… „Căror sfinti şi căror Dumnezei/ Mieii-şi varsă sângele-n cuţite?/ Pentru care flori de brebenei/ Cucii plâng cu glasuri răguşite?
Pentru care flori de brebenei/ Cucii plâng cu glasuri răguşite?/ Au făcut copiii noştri dinţi/ Muşcă din bunici şi din părinţi/ Muşcă din văzduh şi din pământ/ Muşcă şi din morţii din mormânt.// Pentru care dimineţi târzii/ Cade ceaţa care mă-mpresoară?/ Care sfert de lacrimi viorii/ Amăgeşte dorul şi-l omoară?/ Care sfert de lacrimi viorii/ Amăgeşte dorul şi-l omoară?”…

Tudor Gheorghe va fi acompaniat PE 21 DECEMBRIE de membrii Orchestrei Naţionale Radio şi de Corul Orchestrei Naţionale Radio dar si de trupa rock CONCERTINO, sub bagheta magică a lui Marius Hristescu.

Bilete pe www.tudor-gheorghe.ro

Concert #TudorGheorghe:„TOT CE-I ROMANESC NU PIERE”| 23 octombrie 2018

Lasă un răspuns