Tijs Michiel Verwest

 

     S-a născut în Breda, North Brabant, Olanda pe 17 ianuarie 1969 și a devenit DJ pentru că îi place să împărtașească muzică cu ceilalți oameni.

   "Când eram mai tânăr, ascultam la radio un show care se numea Soul Show și programul radio mixat de Ben Liebrand; el putea să remixeze, să vină cu o serie de bucăți din alte piese și atunci mi-a venit ideea: "Vreau să fac asta!".

    Producțiile au apărut ceva mai târziu, prin anul 1995: "Mi-am dorit mult să produc muzică și să o pot include în seturile mele, pentru că asta înseamnă mai multă intensitate, în tot acest proces al mixatului.

   Mi-am cumpărat câteva sample-uri, câteva programe pe computer și m-am apucat de lucru. Toate aceste achiziții mi-au ușurat munca cu adevărat."

   În anul 1997, împreună cu Arny Bink a creat casa de discuri Black Hole Recordings, renumită azi pentru promovarea muzicii dance de calitate.

   La Black Hole, Tiësto a lansat seriile de compilații Magik, Nyana și In Search of Sunrise.

   Legenda spune că Tiesto nu se oprește niciodată din cântat.

   Chiar pe Reddit cineva a întrebat dacă are măcar o casă în care locuiește, presupunând că este mereu în studio sau călătorește.

   În realitate… nu s-au scris multe lucruri despre viața lui personală, în schimb dacă s-ar scrie o carte despre cariera sa, aceasta ar fi la fel de mare precum o enciclopedie.

   Aflați câteva lucruri interesante despre el:


1. Ar trebui să îi spunem ”Sir DJ Tiesto” pentru că a fost decorat de Regina Beatrix a Olandei


2. Înainte să aibă numele de scenă ”Tiesto”, producea muzică sub numele de Da Joker, DJ Limited, Allure sau Paradise in Dubs.


3. Cel mai lung show al său a avut 12 ore fără oprire.


4. Este primul și singurul DJ din lume care a avut show la Jocurile Olimpice, la Parada Atleților. Se întâmpla în 2004, la Atena, unde a avut un concert de 90 de minute.


5. Este primul DJ din istorie care a vândut un concert cu casa închisă, cumpărându-și bilete peste 50.000 de oameni.


6. A spus că dacă nu ar fi fost DJ, ar fi devenit bucătar pentru că îi place foarte mult să gătească.


7. Și-a lansat colecții de îmbrăcăminte, colaborând cu Emporio Armani și Guess


8. Este al doilea cel mai bine plătit DJ din lume, după Calvin Harris.


9. Nu îl interesează colaborări cu artiști deja consacrați, ci mai degrabă cu newcomers.


10. În 2002 a călătorit alături de Moby, David Bowie și Busta Rhymes timp de 18 zile, ca artist în cadrul turneului Area2 susținut de Moby,


 vă vine să credeți că pe 17 ianuarie a împlinit 47 de ani?

 

                          

About Post Author

Lasă un răspuns